onsdag 23 juli 2014

Högsommarvärme

Vem orkar egentligen äta särskilt mycket i denna högsommarvärme?

Själv sitter jag just nu med ett glas vin och en skål med jordnötter och njuter av solens sista strålar. Tidigare idag har jag bara ätit yoghurt och bröd... Benjamin har inte ätit något av det. Några kikärtor pillade han i sig vid lunch, annars är det bara näringsdryck som gäller.  Och potatis. Det brukar han nästan alltid äta.

Det känns som det står stilla men Benjamin och maten. Men jag gör så gott jag kan för att ta det med ro. Tidigare i somras träffade vi ett antal andra familjer som vi träffar en gång om året. I år var det någon som påminde mig om vilka framsteg Benjamin gjort. För tre år sedan sondmatade vi honom. Det var precis innan vi fick höra om begreppet sondberoende. För två år sedan var det bara näringsdryck i nappflaska som gällde. Förra året hade han precis börjat knapra på kex och kakor och åt en hel massa ärtor. Och så nu; en Benjamin som kan äta det mesta (trots att han naturligtvis väljer det han föredrar, dvs näringsdrycken.)

Det var bra för mig att få den påminnelsen. Det är tillräckligt bra. Just nu. Mitt mål är att han inte ska dricka näringsdrycker överhuvudtaget ("konstgjord steril sörja" som jag brukar kalla det när jag är på det humöret). Men det målet är just nu bara mitt eget. Jag delar det inte med sjukvården och kanske inte ens med min egen man. Därför är det just nu inget realistiskt mål. Jag nöjer mig med att det är tillräckligt bra. Det får vara så. Åtminstone så länge denna högsommarvärme varar...

Under tider roar Benjamin och Lillasyster sig med att spruta vatten på varandra. De väger för övrigt precis lika mycket. Benjamin är något längre och Lillasyster har något större fötter och händer och... huvud.

Vi väntar på svar från proverna för tillväxthormon som togs häromveckan.)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar