torsdag 16 januari 2014

En dålig jul och en bra julgransplundring...

Nä, det blev faktiskt ingen God jul!

Ingen god nyår heller, knappast trettonhelgen heller. Nu pratar jag alltså om Benjamin och maten... och vädret! Inget annat.

I takt med att julen närmade sig slutade Benjamin sakta men säkert att äta och lagom till jul åt han... ingenting. Inte ens kex och kakor! Möjligen slank det ner något ärta i mellandagarna. Kanske en halv pepparkaka. Och några havreringar som tog vägen genom sopbilen han fick i julklapp.

Benjamin protesterade envist och ihärdigt mot att ens vara med vid måltiderna. Drack gjorde han förstås (annars hade han ju knappast överlevt). Han gjorde som han gjort de första 2 åren och 9 månaderna i sitt liv - livnärde sig helt på mjölk och näringsdryck.

Hostade gjorde han däremot. Så han kräktes. Men han var pigg och glad (förutom vid måltiderna) och verkade inte särskilt sjuk i övrigt.

Och vi såg på. Men en blandning av oro och lugn. Vi övertygande oss själva gång på gång att det väl var på grund av den envisa hostan som han inte ville äta. Visst fanns en gnagande oro (oron satt i ryggen) över att han skulle sluta helt igen men jag försökte verkligen fylla mig med lugnet (lugnet satt i magen) av att Benjamin fixar detta.

Dagarna gick. Ett kex ena dagen. En ärta den andra. Och dagarna gick. Det var som att hamna på den där rutan i sällskapsspelen där man ska backa tillbaka till start. Som att förflyttas ett halvår tillbaka i tiden, tillbaka till ruta 1.
I helgen som gick var det till slut dags för julgransplundring!

Höjdpunkten för Storasyster var att få ta hammaren och riva pepparkakshuset för att sedan äta upp det dammiga dito. Det visade sig vara julens höjdpunkt även för Benjamin och maten. Han åt och åt av det sötsliskiga huset.

Sedan dess har det bara fortsatt... 
Benjamin äter som aldrig förr!

Och jag kan inte inte låta bli att tänka på det inlägget jag gjorde för snart två år sedan. Det som handlade om pepparkakshus. Där skriver jag:

"Jag vet ärligt talet inte vad vi ska hitta på. Ska vi byta ut alla leksaker mot torkad frukt? Hälla juice i badkaret och låta honom bada i? Byta ut hans lakan mot lasagneplattor? Tillverka en tröja av lufttorkad skinka? Bygga ett pepparkakshus som han kan bosätta sig i?

Hmm...Det sista är kanske ingen dum idé ändå! Vi har ju ändå tänkt att vi ska skaffa en lekstuga till barnen. Vi ska kanske tänka om och faktiskt bygga ett stort pepparkakshus istället. Där allt går att äta, som vi kan stoppa Benjamin i..."3 kommentarer:

 1. Tänker på er fast jag inte känner er och hoppas det vänder igen för eran Benjamin. Att det var ett tillfälligt bakslag. Hoppas! Maris

  SvaraRadera
 2. Hej hej!
  Du missade kanske min mening på slutet: "Sedan dess har det bara fortsatt. Benjamin äter som aldrig förr!" Och det kan jag även bekräfta så här ett par veckor efter julgransplundringen. Benjamin äter som aldrig förr!!!

  SvaraRadera
 3. Men oj! Hur kunde jag missa det? Härligt i alla fall! Ibland blir man glad åt att ha fel;)

  SvaraRadera