måndag 24 februari 2014

Sjuk sköterska

Igår kväll satt jag och skrev några uppmuntrande inlägg till föräldrar som kämpar för att deras barn ska äta. "Fixera er inte vid vikten" "Skit i dietistens mängdberäkningar" "Gå på er magkänsla" och "Se det positiva". Ungefär så var kontentan i det jag skrev. Jag log lite för mig själv och tänkte att jag lät som värsta positiva No-tube-optimisten. Stark. Säker. Övertygad.  Det var igår det!

Ikväll är jag istället mest skör och osäker. Rädd och ledsen. Orolig. Istället för att somna gott far de lösryckta tankarna istället runt i mitt huvud; "Vikten står stilla", "Förvånad över att ingen reagerat tidigare", "Även hjärnan behöver energi för att utvecklas..."

Hon nämnde till och med knapp på magen. Sjuksköterskan som träffade Benjamin idag...

Tack sjukvården! Ni har lyckats skapa osäkerhet, oro och ångest. Hos en mamma som har ett barn som faktiskt äter!

Jävla skit!!!

Tack att jag fick skriva av mig. Nu ska jag försöka sova igen. God natt!

4 kommentarer:

 1. Åh nej. Jag lider med dig och blir så ledsen när jag hör detta. så.opsykologiskt och oinsatt av henne att göra så. Hon måstd vara omedveten om den resa B gjort?! Pratadr ni om att det kan finnas en logisk förklaring till att han stått stilla.i vikt? Sjukdom etc? Om han åt sämre i julas kanske han gick ner och sedan gått upp det igen nu? Bry dig inte om vad hon sa. Tänk på allt fantastiskt.ni har uppnått! Det hade ni aldrig gjort om ni tänkt som hon.
  Tänker på er!
  /en mamma som oxå har ett barn med ätovilja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack - ju mer jag tänker på det desto mer korkat tycker jag att hennes reaktioner var! Men jag begriper faktiskt inte varför han inte ökat i vikt...

   Radera
 2. Han kanske inte ökar i vikt för att det inte är växa hans varelse behöver just nu. Han kanske använder energin till den där hjärnutvecklingen dom pratade om, han kanske rör sig på nya sätt och utvecklas på det sättet, det finns så mycket annat ett barn kan göra förutom att växa i just storlek. Han kanske växer som person just nu istället!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Växer som person.. det var fint! Det vill jag ta åt mig! Och precis - energin går kanske åt till hjärnan nu;-) Bra tanke!

   Radera