fredag 17 augusti 2012

Önskelistor

Idag fyller världens bästa mamma år! Grattis! I mina barns värld är det ju jag som är den allra bästa mamman. Det känns gott!

Jag har fått sovmorgon. Det kommer jag bokstavligen leva på hela dagen!
Jag har fått en teckning, många kramar och frukost på sängen.
Jag har fått ett presentkort på en fotobok som jag inbillar mig att jag kommer att hinna göra i höst när jag ska gå en distanskurs i digital bildbehandling som jag blivit antagen till.
Jag har fått fröer från världens näst bästa mamma (!). Fröer som förhoppningsvis kommer att bli vackra gullvivor och blåklockor att njuta av.

I övrigt har jag allt man kan önska sig! (Förutom en svindyr licens på Photoshop så att jag genomföra den där kursen)

Eller ja...  en sak till finns det ju på min önskelista. Men det är bara Benjamin som kan ge den till mig... En tugga! Tänk att en sådan vardaglig och obetydlig sak som att äta skulle göra mig så oändligt glad idag på min födelsedag. En liten tugga. Tårta, marsipan, bulle?

Om ett par veckor fyller Benjamin 2 år. Jag funderar mycket på vad som står på hans önskelista. Han kanske också känner att han har allt man kan önska sig. Hoppas det!

Jag funderar ändå på en bra födelsedagspresent till honom.

Föst och främst inga plastleksaker. Vi har försökt plocka bort så många plastleksaker som möjligt. Plast, har vi lärt oss "encourages to be "in ones own world" and prevent active communiaction with real people". Benjamin förvinner ju emellanåt in i sin egen värld av (främst plast-) saker som snurrar. Så ingen mer plast. Det är tillräckligt svårt ändå med en storasyster som älskar plast, gärna smått, rosa och glittrig plast;)

Bilar vill han säkert ha. Det försvann ju några i plastrensningen och det finns ju fina bilar i trä till exempel. Små eller stora, personbiler, traktorer eller lastbilar. Allt som går att köra. Hur kul som helst. Bruumm!

Allt som rullar och snurrar är som sagt fashinerande. Man kanske skulle bygga en slags bana där man kan lägga bollar eller kulor så att de kan rulla neråt... Fast inte av plast förstås.

Benjamin tycker om att vara ute och att vara fysiskt aktiv. Han går och går och går i vår stora trädgård. Så uteleksaker kanske...  Som stimulerar hans fysiska aktivitet. Och då är väl i och för sig plast mest praktisk, undrar om det finns uteleksaker i nåt annat material?

Han gillar musik och allt som låter. Trumma har han och maracas. Kanske fler instrument eller saker som låter utan hjälp av batteri?

Böcker är bra. Enkla pekböcker med tydliga, vardagliga bilder och gärna med någon tittut-lucka. Det börjar han uppskatta.

Lite kläder också. Snart ska han börja förskolan och då behöv en hel del extrakläder. Inte sällan blir det två ombyten per dag. Storlek 74-80 är det fortfarande, en och annan 86 går väl vad gäller överdel också.

Ja, sällan har det kännts så angeläget att hitta en bra present. Benjamin leker med allt och ingenting. Kan gå runt med en snörstump och tycka att det är jätteroligt eller en (plast!)balja på huvudet. Också skojigt! För att inte tala om sand, grus och jord! Eller att lägga saker i andra saker. Väldigt roligt! Han leker däremot inte så mycket med "riktiga" leksaker. Bygger inte med klossar och ritar inte, lägger definitivt inte pussel!

Tur att vi har ett par veckor kvar att fundera. Men idag är det jag som fyller år. Världens bästa mamma! Det är jag det! Oavsett vad jag köper, oavsett om jag köper något alls. Är jag ändå Benjamins bästa mamma!

4 kommentarer:

 1. Stort GRATTIS!!!!!!

  SvaraRadera
 2. Ja, Sofia - vad än Benjamin önskar sig, så KAN han inte önska sig en bättre mamma!!

  Tack för senast - tror jag glömde säga grattis då, så jag gör det nu. GRATTIS, världens bästa mamma! Till åren som du fått och till dina ljuvliga små fina barn!

  SvaraRadera
 3. Jag vet att inlägget är skrivet för ett tag sen, men jag har inte kommit längre. Jag har en pojke som nyligen har blivit diagnosticerad med autism och adhd och jag reagerar på en del av det du skriver.

  "Fascinerad av saker som snurrar"
  "Går in i sin egen värld"
  utvecklingsförsening
  språkförsening

  Allt det här är väldigt vanligt vid autism, även ätstörningar kan vara vanligt pga annorlunda perception. Har ni tänkt tanken?

  Jag är hemskt ledsen om jag är (för) rättfram.

  *stor kram* och grattis (långt) i efterskott (dagen innan mig faktiskt!).

  /Ida (nytillkommen läsare)

  SvaraRadera