torsdag 21 februari 2013

Lisebergsbanan och Göteborgsvarvet...

Eftersom Benjamin är sen i språkutvecklingen försöker vi använda tecken som stöd. Ibland är vi mer motiverade, ibland mindre.  Häromdagen hände något som verkligen ökade motivationen. Benjamin kom till oss och visade tecknet för bajsa. Och faktiskt så var det dags för blöjbyte!
Det var första gången som Benjamin så tydligt kommunicerade genom tecken. Han kan visa att han förstår genom att härma när vi gör tecken för t.ex sova eller bada men nu var det han själv som tog första initiativet. Det gjorde mig så glad!


Bajsa
Ett lustigt sammanträffande är att lillasyster, 17 månader yngre, gjorde samma sak bara några dagar tidigare. Hon satt i barnstolen och gjorde tecknet för bajsa. Jag hade inte märkt att det var något sådant på gång så jag tog det först inte på allvar. Men så fick jag för mig att ändå kolla och mycket riktigt så var det dags för blöjbyte!

När Klara gjorde tecknet så blev jag också glad och fick mersmak. Ungefär som när man åker Lisebergsbanan. Det går fort, man blir upprymd och vill åka igen och igen och igen. Härligt! Roligt! Mer!

När Benjamin gjorde tecknet var det som att gå i mål efter Göteborgsvarvet. Det tar tid, det kräver träning, vilja och uthållighet. Man är stolt och hoppas att man får vara med om det igen. Pust! Äntligen! Det gick!3 kommentarer:

  1. Fint Sofia. Stort. Så glad man blir.

    SvaraRadera
  2. Vår hjälte Benjamin.... HEJA dig och hela din familj... Kram från oss här....

    SvaraRadera