torsdag 14 mars 2013

Strumpor

I morse la jag märke till att Benjamin hade ett par av Lillasysters strumpor på sig. Det gjorde ju naturligtvis ingenting och jag blev inte särskilt förvånad heller. När Bosse sorterar tvätten hamnar övriga familjemedlemmars strumpor lite olika. Det är ju förvisso inte lätt att se skillnad på alla små, färgglada strumpor även om jag fnissar lite när jag emellanåt hittar mina egna strumpor bland Storasysters.

När jag för en liten stund sedan tog av strumporna igen inför natten så lade jag märke till att Lillasysters fötter faktiskt är något längre än Benjamins! Så det där med att sortera strumpor kan vi nog rationalisera bort. En gemensam låda med strumpor för familjens två yngsta räcker gott.

För övrigt kan jag rapportera att det ikväll finns 8 ensamma små strumpor i högen med strumpor utan partner samt två par små och ett par stora strumpor i högen med kvarglömda strumpor...

4 kommentarer:

 1. Äh‚ livet är för kort för att sortera strumpor. Det räcker väl att man har en på var fot? =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt! Kanske en gemensam låda för alla strumpor i huset, inklusive ensamma och kvarglömda, skulle göra livet lite lättare;)

   Radera
  2. Jag har en vän där familjen på 9 består av dina barn, mina barn och våra barn i olika kombinationer olika veckor. Där finns numera två lådor med ensamliggande, helsvarta strumpor i två olika storlekar. Små och stora. Ta två från lådan som passar dig bäst. Inte dumt alls!

   Nån gång om året inköps ett nytt storpack av samma strumpsort. Ekonomiskt ur både finansiell och tidsmässig aspekt.

   Radera
  3. Jo, men ack så tråkigt. Då är det roligare med olika strumpor på fötterna, fast helst samma storlek.

   Radera