torsdag 12 september 2013

Mat på förskolan!

Lite förväntansfulla var vi allt - då för ett år sedan- när Benjamin började förskolan. Nog skulle han väl börja äta på förskolan-  tillsammans med jämnåriga - i en helt ny situation - utan föräldrar? Men så blev det ju inte. Benjamins entré på förskolan gjorde varken av eller till vad gäller ätandet. Fram tills vi började med flaskavvänjningen i juni fick Benjamin näringsdryck i nappflaska på förskolan. Efter flaskavvänjningen har han bara druckit mjölk där - och ibland också knaprat på någon frukt.

Men idag! Idag har Benjamin börjat äta mat även på förskolan. Han åt 10-15 havrefras till frukost och ris till lunch. Han hade börjat äta ris med fingrarna och sedan använt skeden. Sammanlagt var det ungefär en tesked med ris. Förutom att det var första gången han åt "ordentligt" på förskolan var det också premiär för både havrefras och ris. Roligt roligt!

Nytt för denna termin är att vi lämnar Benjamin på förskolan en halvtimme tidigare på morgonen. Då sitter för det mesta de andra barnen fortfarande kvar och äter frukost. På så sätt får Benjamin tillfälle att äta en andra frukost vilket naturligtvis är bra i sig. Dessutom blir det ju två måltider per dag tillsammans med andra barn, förutom systrarna. Det är också bra. Förhoppningsvis väldigt bra.

Kanske kan måltiderna på förskolan kan göra att Benjamin lägger i en högre växel i ätandet. Han äter fortfarande till stor del kakor och kex - men det finns det ju inte på förskolan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar