onsdag 9 januari 2013

Gott nytt år!

Det har visst blivit ett nytt år...  2013. Säger dom som vet. Våra planer för nyårsafton försvann en efter en på grund av egna och andras sjuka barn och deras trötta föräldrar. När det dessutom regnade oavbrutet i tre dygn blev jag extra trött. Jag gick faktiskt och la mig vid 10-tiden på nyårsaftonen. Och tänk- det blev ett nytt år trots att jag inte märkte det! "Som drömmar flyr, så ilar våra år..."

Att det blivit ett nytt år märks i alla fall på vår nya årsplan som hänger på väggen i köket. Så gott som alla 365 rutorna på den 50 x 70 centimeter stora årsplanen är tomma. Storasyster har visserligen noggrant fyllt i de viktigaste dagarna: "Klara 1", "Benjamin 3" och "Frida 6", i övrigt är det tomt. "Som drömmar flyr, så ilar våra år..."

Jag gillar årsplanen, vi har haft en likadan i flera år nu. Jag gillar att varje dag bara är en liten ruta. Lagom att fylla i en, eller kanske två saker per dag. För att påminnas om att det är ungefär det man hinner. Jag gillar att ha alla dagar på ett ställe. För att påminnas om att ett år går ganska fort. Eller påminnas om att det kommer fler dagar när jag blir stressad över det jag inte hinner med (och det är inte lite det!) "Som drömmar flyr, så ilar våra år..."

Det händer emellanåt att jag bara står och tittar på årsplanen. Det som vi kallar tid. Jag tittar för att få grepp över dagarna, veckorna och månaderna som rusar fram. Jag tittar för att få överblick över dagarna (och livet i dem). Minnas dagar som gått och se fram mot dagar som kommer. "Som drömmar flyr, så ilar våra år..."

Men nu är ju nästan alla rutor fortfarande tomma så det är inte mycket att se på... Det är tomt! Inga läkarbesök. Inga viktkontroller. Ingen Bvc. Ingen mer träff med psykologen. Inga besök hos logopeden. Ingen kallelse till småbarnsteamet. Ingen remiss till Folke Bernadotthemmet. Tomt på tider. (Men ändå fullt upp - tro inte annat;) Det ska bli intressant att se vilka tider av den här karaktären jag kommer att se tillbaka på när jag rullar ihop årsplanen för 2013 för att sätta upp årsplanen för 2014. Och framför allt intressant vad dessa tider kommer att föra med sig. Den som lever får se. "Som drömmar flyr, så ilar våra år..."

Gott nytt år!


1 kommentar: