måndag 29 juli 2013

Fyra fina siffror på vågen

Jag slank in på BVC idag för att väga Benjamin. Nu närmar han sig 10-kilos klubben igen;  9970 gram är ju så nära man kan komma...

Han var ju vid målsnöret för att kvala in i 10-kilos klubben för ca 4 månader sedan. Men sedan gick han ner i vikt igen; vid förra läkarbesöket för ca 3 månader sedan vägde han ungefär 9700.

När vi började flaskavvänjningen stannade vågen på 9800 gram. Och nu har han alltså ökat igen. Vi har valt att inte väga Benjamin så ofta trots flaskavvänjningen. Vi vet därför inte om han gått ner i vikt överhuvudtaget eller om han bara stått still ett tag.

Men det spelar faktiskt ingen roll. Vi vet att han hela tiden går lite upp och ner viktmässigt. Det gör säkert alla barn men det är inte alla föräldrar som blivit indoktrinerade att stirra sig blinda på viktkurvor och blinkande röda siffror.  Vi vet också att det inte verkar spela så stor roll vad han äter eller inte äter - det går lite upp och ner i alla fall. Men i slutändan mest upp!

Det fanns en liten baktanke med den här vägningen idag. Jag fungerar nämligen om ätandet kan få ytterligare skjuts framåt om vi tar bort näringsdrycken helt och hållet. Jag får passa på nu när pappaB är borta några dagar för vi har lite olika syn på hur mycket näringsdryck vi ska ge Benjamin... Nu när han är borta så ger jag ingen näringsdryck överhuvudtaget - men det får ni inte säga till honom.


1 kommentar:

  1. Tur att han inte läser bloggen. Kör hårt! Det funkar fint för Frida i af. Cocopops ölet hon med... Kraaam

    SvaraRadera