lördag 12 november 2011

Helgfrid!


God morgon och trevlig helg!
Notera sega råttan i förgrunden. Även en pojke som inte äter ska väl få lördagsgodis!

Tidig lördagsmorgon. Det är tyst och lugnt i huset. Fridfullt både inuti och utanför mig. Frida är på semester hos mormor och morfar, Bosse fick sovmorgonen och Benjamin gör inte mycket väsen av sig. Han sitter här bredvid mig och kladdar med sin frukost. Idag har han faktiskt fått i sig några ml vaniljyoghurt utspädd i vällingen!

Benjamin gör överhuvudtaget inte mycket väsen av sig! Benjamin är en pigg, nöjd och glad liten pojke. Ivrigt och ihärdig kryper han runt i det stora huset. Trappan är roligast! Några gånger har vi glömt stänga grinden och då passar han på. Snabbt och tyst kryper han dit, ivrigt och enträget kravlar han sig upp uppåt; trappsteg för trappsteg. Tar en liten paus vid avsatsen och ser sig nöjt om. "Ingen förälder i närheten? Bra -  då fortsätter jag!" Uppåt, uppåt. Äntligen framme!

Efter ett tag, ibland efter ett bra stunds letande, hittar vi honom däruppe, tyst och nöjd, upptagen med nån liten grej som hamnat på golvet. Det är för övrigt ganska många grejer på golvet. Vi bryr oss liksom inte om allt som hamnar där. Vinkorkar, pusselbitar, pärlor, legobitar, kapsyler - allt som man som småbarnsföräldrar brukar få örnögon på för att inte barnen ska stoppa det i munnen. Men vi har ju liksom inga barn som stoppar nåt i munnen. (Jag skulle bli överlycklig om jag hittade, t.ex en legobit i Benjamins mun;) Och själva är vi inte så noga med där med städning... Att städa när man har barn är ju som att skotta när det snöar!

Nej, Benjamin gör inte mycket väsen av sig. Han mår bra! Han sover gott, i natt 11 timmar. Träffar man honom kan man inte se något annat än en pigg, glad och nöjd liten bebis. Visst, man gissar väl att han är några månader yngre än vad han är, både beroende på storlek och utveckling, men det bryr han sig inte om! Han bryr sig inte om att han inte äter tillräckligt, han bryr sig inte om kurvor upp eller ner eller gram hit och dit. Han gör inte mycket väsen av sig. Det är bara min oro som emellanåt gör lite för mycket väsen av sig!

Men inte just nu. Nu är det helg. Tyst och lugnt i huset. Vi har engagerat jämnåriga storätande barn att leka picknick med Benjamin både lördag och söndag för att han ska få lite inspiration. Vi ska ta det lugnt och äta gott! Vi ska tända ljus och dricka kaffe. Vi ska umgås med vår vackra, välmående Benjamin och följa rådet från senaste uppdateringen från notube:

"In this phase children like to "work" with food the whole day, its good, its not playing, its catching up with lots of sensory perceptions about smell, taste and touch. Its very important and good.

Just continue, wait, watch and wonder! He will be fine!

2 kommentarer:

  1. Så skönt att läsa om helgfriden Sofia! Välkomna imorgon till oss och våra, milt uttryckt, "jämnåriga storätande barn" :-) Vi är laddade för lekpicknick! Kram Johanna

    SvaraRadera
  2. Glädje!
    Vi tar en fika i Lännäs och inkluderar er i den - i hjärtat, tanken och omtanken.
    Kram Ingrid

    SvaraRadera