söndag 9 juni 2013

Dag 4

Märkligt ändå vad han orkar mycket med lite mat i magen...

Vi fortsätter på två fronter. Målet är ju att Benjamin ska äta på något annat sätt än ur flaskan men den ransonerade mängd mat han ändå får erbjuds genom en uppklippt napp på flaskan. Idag har han druckit en del vatten vilket naturligtvis är väldigt bra! Så har han - efter löfte om film tagit ett par klunkar filmjölk. Dessutom smakat blåbärskräm utspädd med näringsdryck vaniljsmak, potatismospulver utblandat med sondnäringen med neutral smak samt pulvergröt med lös konsistens.

Så även om han inte har svalt någon mat annat än via flaskan så har det ändå skett förändringar. Mer uppklippt flasknapp än tidigare, tjockare mat än tidigare och annan mat än tidigare.

Det är jobbigt. För Benjamin och för oss. Benjamin blir ibland mycket arg och ibland mycket ledsen och trött. Vi tycker dessutom att han i perioder över dagen är något mer inbunden än tidigare. Och när han ska sova drar han täcket över huvudet som för att gömma sig. Men han är ändå förvånansvärt aktiv.  Och har både kissat och bajsat idag. Och druckit en del vatten!      

Vi blir också trötta. Av anspänningen. Men vi vill inte backa nu. Vi har bestämt oss för att fortsätta på inkört spår några dagar till för att ge Benjamin en chans att visa vad han kan och vågar..  I morgon har vi kallat in mormor som stannar till tisdag. Som barnvakt och som avlastning. Så tar vi en dag i taget...


2 kommentarer:

  1. Bra jobbat, både Benjamin och ni!!
    Hoppas att ni orkar ett tag till, en förändring är ju en förändring om än aldrig så liten. Kanske har Benjamin nu tagit det lilla steget som är början på något stort...

    /Tina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Litet steg för mänskligheten. STORT steg för Benjamin!

      Radera