söndag 23 juni 2013

Smulor på skeden

Han är ju för rolig, vår lille hjälte! I helgen åt han frivilligt med sked för första gången. Och vad tror ni att han åt? Jo, kaksmulor såklart!

Våra invanda hjärnor tänker ju att man äter gröt, potatis eller möjligen jordgubbstårta med sked. Men så tänker inte Benjamin. Han gillar torra, spröda konsistenser och då är det klart att det blir det första han äter med sked också.

Det har ju inte gått så bra med sked tidigare. Förra sommaren gjorde vi en intensivträning med sked som gick fullständigt åt pipsvängen. Efter det har vi haft en teori om att när Benjamin väl börjar äta så kommer det inte ske med hjälp av någon annan och inte med hjälp av sked. Och med facit i hand kan vi konstatera att vi hade helt rätt!

Här är vårt tredje bidrag till årets bästa film: Benjamin äter kaksmulor med sked.

Benjamin trillade för övrigt idag och fick två rejäla hack i läppen. Det sprutade blod som det ju gör när det blöder just från läppen. Det verkar tack och lov inte som det påverkade matlusten för på eftermiddagen blev det en dubbeldigestive med smör emellan.


6 kommentarer:

 1. Det här kommer att gå så bra! Små, små steg mot en ny framtid. Önskar er alla tålamod på den nya vandringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tålamod är dessvärre inte min bästa gren.... jag är bättre på att äta. Kaksmulor och annat. Du skulle se vilket välfyllt skafferi vi har med saker som inte brukar finnas där; chips, ostbågar, kakor, kex, non-stops... mums!

   Radera
  2. Jag trodde du hade handlat de sakerna till Benjamin. Men jag kanske trodde fel...?

   Radera
 2. Jag har följt din blogg av och till och det är så roligt att läsa om Benjamins framsteg. Hoppas det fortsätter i den riktningen.

  Tycker dock han fattade ett förståndigt beslut vad det gäller användandet av bestick, torra och spröda saker är ju faktiskt jättesvåra att äta med gaffel... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Kul att du följer oss och att du kommenterar. Jo, kaksmulor med gaffel får väl ses som någon slags överkurs....

   Radera