onsdag 5 juni 2013

Flaskavvänjning

Han sover gott!


Intet ont anande.

Vet inget om att hans föräldrar inte kommer att ge honom någon mat på flaskan imorgon. Bara vatten. Och någon deciliter till lunch. Och två deciliter till kvällsmat. Och så naturligtvis mängder av chanser att äta annan mat på annat sätt. Till  exempel kommer vi att ge honom hans vanliga mat i en mugg istället för i flaskan.

Det var ärligt talat ganska jobbigt förra gången. Då för ett och ett halvt år sedan. När vi försökte avvänja Benjamin från flaskan. Eftersom vi inte såg de minsta tecken på beteendeförändring så avbröt vi efter en vecka.

Vi har haft svårt att bestämma oss...

"Klart vi kan", tänker jag.

"Det är klart att vi kan flaskavvänja Benjamin själva. Det är ju bara att låta bli att ge honom flaskan. Hur svårt kan det vara? Vi är bara lata och fega!"

Och sekunden efter tänker jag:

"Men varför har vi då inte gjort det tidigare??? Vi hittar ju på 1000 och en anledningar till att inte göra det! Det måste ju bero på något. Att vi inte vill eller tror på metoden. Och gör vi inte det så ska vi inte försöka."

Vi har inte alla förutsättningar att klara det här. Vi har inget yttre stöd och någon sakkunnig som tror på oss och på Benjamin. Vi vet inte var vi ska göra av den inre stress och påfrestning det innebär att inte ge sitt barn mat? Vi har framför allt ingen som hjälper oss att avgöra när det är rätt att gå vidare i avvänjningen eller när det är rätt att ge flaskan?

Men vi har fyra dagar. Fyra dagar som är lediga tillsammans. Två dagar fyllda med goda vänner och två dagar helt utan plikter och planer.

Jag vet ärligt talat inte om vi kommer att klara det. Kommer vi att stå vi ut? Klarar vi det mentalt? Fyra dagar. Vi ger det fyra dagar. Ser vi någon förändring så går vi vidare. Ser vi ingen förändring avbryter vi.

Vi måste ju prova, eller hur?
4 kommentarer:

 1. Håller tummar och knäpper händer
  /Mia

  SvaraRadera
 2. Klar ni ska prova! Ni är starka och känner ert barn! Ni kommer klara det - det ber vi för :)
  Styrkekramar till hela familjen, inte minst lilla B :)

  SvaraRadera
 3. Tänker på er!

  SvaraRadera