tisdag 18 juni 2013

Tillväxtcentrum

Idag kom ett brev från barnläkaren:

Hej!

Jag har nu fått svar på de tillväxthormoner som togs på Benjamin i maj månad. De visar samma nivåer som tidigare och man har från Tillväxtcentrum föreslagit ny kontakt då Benjamin är 4 år om han fortsatt ligger lågt på sin tillväxtkurva.

Önskar er en trevlig sommar!

Med vänlig hälsning

NN
Barnläkare

Det är väl för väl att Tillväxtcentrum inte vill träffa oss nu eftersom Benjamin troligen ligger ännu längre ner på tillväxtkurvan än tidigare. Det är ju inga mängder han äter precis. Men idag har han lag ätit mandelbiskvier och är på god väg med knäckebröd.

Att vi inte väger Benjamin var och varannan dag visar på en ny trygghet (dumhet?) hos oss vad gäller detta med maten. Och eftersom det knappt är någon från sjukvården som vet vad vi gör så är det inte  någon annan som vill veta hans vikt heller.

Men det är klart att vi ska väga honom. Någon gång framöver. Men han är pigg och glad och full av energi och sover gott på nätterna. Då gör några hundra gram ingenting på vågen. Fast under 9 kg vill vi ju helst inte.

Förresten blev det ingen fläskläpp från tandborstolyckan igår. Tack Gode Gud! Det kunde gått mycket sämre.

2 kommentarer:

  1. Jag är så glad att ni orkar lita på er själva. Det är klart att det kommer ta tid med ätandet men han svälter ju inte. Dessutom är storasyster inte så stor hon heller.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur? Inte Lillasyster heller för den delen... Ska bli intressant att se hur de tittar på syskonens tillväxt om det nu blir aktuellt med tillväxtcentrum.

      Radera